Nagyítás a fogorvosi rendelőben

Mit tesz hozzá?

Segítségével 2–40-szeres nagyításban, fokozott kontroll mellett történnek a fogászati beavatkozások, így növekszik a fog megmentésének esélye, kiszámíthatóbb lesz az eredmény.

A nagyítás növelésével csökkenhetjük a “biológiai” költséget, a kezelések során szignifikánsan kevesebb ép foganyagot veszít el a páciens. És minél több ép foganyagunk marad, annál alacsonyabb a fogtörés kockázata.

Felfedezhetők a szabad szemmel nem látható elváltozások. Rálátni a gyökércsatornára, így az esetlegesen visszamaradt gyulladt szövetek, szövettörmelékek, fertőzött felületek könnyen ellenőrizhetővé és tisztíthatóvá válnak. Lehetőségünk van továbbá a nyitott gyökércsúcsok, álutak, illetve perforációk megfelelő lezárására is.

A szabad szemmel egyáltalán nem vagy alig észrevehető gyökércsatornák feltárása mikroszkópos nagyításban elvégezhetők, ezáltal nő az esélyünk a baktériumok elpusztítására, így a fog megmentésére. A moláris fogaknál gyakran előforduló, járulékos csatornák könnyen megtalálhatóak és feltárhatóak. A összetett anatómiájú, köztük a c-formájú csatornák is nagyobb számban megtalálhatóak, feltárhatóak és tisztíthatóak.

Mikroszkóppal a betört fogászati műszerek, korábbi gyökértömések (pl. ezüst-csúcsok), illetve egyéb idegentestek eltávolítása klinikailag jól láthatóvá és megközelíthetővé, ezáltal eltávolíthatóvá válnak.

A kezeléseket orvosi monitoron is nyomonkövetjük, ezzel együtt digitálisan rögzítjük, így Ön is figyelemmel kísérheti a folyamatot, az utánkövetést.

Rólunk röviden

Fogorvosi rendelőnkben kiemelten foglalkozunk az endodoncia, a mikroszkópos gyökérkezelés tárgykörével. De azon kívül kompozit és kerámia restaurátumokat, fix és kivehető fogpótlásokat készítünk. Implantációs protetikával és teljes szájrehabilitációval is foglalkozunk.

Dr. Kettinger Samy
konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Van-e hátránya?

A specifikus eszköz- és anyagigény miatt a konvencionális megoldásoknál magasabb költséggel számolhatunk.

Jó tudni még

A fogeredetű gyulladások megelőzésére javasoljuk a rendszeres fogorvosi kontroll- és szűrővizsgálatot.