Mikroszkóp a fogorvosi rendelőben

Mit tesz hozzá egy mikroszkóp a fogászati kezeléseinkhez?

Mikroszkóp segítségével 2–40-szeres nagyításban, fokozott kontroll mellett történnek a fogászati beavatkozások, így növekszik a fog megmentésének esélye, kiszámíthatóbb lesz az eredmény.

A nagyítás növelésével csökkenhetjük a “biológiai” költséget, a kezelések során szignifikánsan kevesebb ép foganyagot veszít el a páciens. És minél több ép foganyagunk marad, annál alacsonyabb a fogtörés kockázata.

Felfedezhetők a szabad szemmel nem látható elváltozások. Rálátni a gyökércsatornára, így az esetlegesen visszamaradt gyulladt szövetek, szövettörmelékek, fertőzött felületek könnyen ellenőrizhetővé és tisztíthatóvá válnak. Lehetőségünk van továbbá a nyitott gyökércsúcsok, álutak, illetve perforációk adekvát lezárására is.

A szabad szemmel egyáltalán nem vagy alig észrevehető gyökércsatornák feltárása mikroszkópos nagyításban elvégezhetők, ezáltal nő az esélyünk a baktériumok elpusztítására, így a fog megmentésére. A moláris fogaknál gyakran előforduló, járulékos csatornák könnyen megtalálhatóak és feltárhatóak. A összetett anatómiájú, köztük a c-formájú csatornák is nagyobb számban megtalálhatóak, feltárhatóak és tisztíthatóak.

Mikroszkóppal a betört fogászati műszerek, korábbi gyökértömések (pl. ezüst-csúcsok), illetve egyéb idegentestek eltávolítása klinikailag jól láthatóvá és megközelíthetővé, ezáltal eltávolíthatóvá válnak.

A kezeléseket orvosi monitoron is nyomonkövetjük, ezzel együtt digitálisan rögzítjük, így Ön is figyelemmel kísérheti a folyamatot, az utánkövetést.

Van-e hátránya a mikroszkóp használatának?

A specifikus eszköz- és anyagigény miatt a konvencionális megoldásoknál magasabb költséggel számolhatunk.

Jó tudni

A fogeredetű gyulladások megelőzésére javasoljuk a rendszeres fogorvosi kontroll- és szűrővizsgálatot.